Agenda

Een overzicht van activiteiten die te maken hebben met het land, de taal of de cultuur.
Lees verder...

De statistieken

Vandaag 93
Deze week 584
Deze maand 2989
Sinds 11-2008 1080544

Afbeeldingen 

Wat staat er op de afbeeldingen boven aan de pagina's van deze website?

 

 

Het parlement van Catalonië

 

Het parlement van Catalonië is het wetgevende orgaan van de Generalitat van Catalonië. Het is een van de instellingen waaruit de Generalitat de Catalunya bestaat. Artikel 55 van het Statuut van Catalonië definieert het parlement als datgene dat het volk van Catalonië vertegenwoordigt.
El Parlament de Catalunya és l'òrgan legislatiu de la Generalitat de Catalunya. És una de les institucions que formen la Generalitat de Catalunya. L'article 55 de l'Estatut de Catalunya de defineix el Parlament com aquell que representa el poble de Catalunya.
Bron: Publiek domein

 

 

Halsnøy

 

Montserrat is een bergmassief in Catalonië, gelegen aan weerszijden van de comarca's Bages, Anoia en Baix Llobregat. Het speelt een prominente rol in de Catalaanse traditie. Hier bevindt zich het klooster van Montserrat, een benedictijnse abdij gewijd aan de Zwarte Madonna van Montserrat.
Montserrat és un massís muntanyós de Catalunya, situada a cavall de les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat. Té un paper destacat en la tradició catalana. S'hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat.
Bron: Foto door Rauenstein. Overgenomen in overeenstemming met de Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license.

 

 

De Sagrada Família

 

De Sagrada Família is een katholieke kerk gelegen in de gelijknamige wijk in Barcelona. Het is het meest bezochte monument in Spanje.
La Sagrada Família, és una església catòlica situada al barri del mateix nom de Barcelona. És el monument més visitat d'Espanya.
Bron:
Foto uit het World Factbook, publiek domein.

 

 

De Ramblas

 

De Ramblas is de beroemde boulevard van Barcelona die loopt tussen la Plaça de Catalunya, het zenuwcentrum van de stad, en de Oude Haven.
La Rambla és un passeig emblemàtic de Barcelona que discorre entre la Plaça de Catalunya, centre neuràlgic de la ciutat, i el Port Vell.
Bron:
Foto door Mac9. Overgenomen in overeenstemming met de GNU Free Documentation License, Version 1.2.

 
  2024 Harmen W. Schoonekamp | contact | Talennet | sitemap...

Citaat van de dag

"De mensheid moet een einde maken aan oorlog, of oorlog zal een einde maken aan de mensheid.
La humanitat ha de posar fi a la guerra. Altrament, la guerra posarà fi a la humanitat. "
- John F. Kennedy -
(1917-1963)

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.